-

Direktlänk till inlägg 14 mars 2011

Stockholm - torsdag & fredag.

Av amelie - 14 mars 2011 20:10

Ja, nu kör vi på första delen från Stockholm!

Folk har frågat efter bilder på Eric Saade, haha, ja, jag har bilder. Men dom kommer inte idag, börjar med fredagen ju. Men det kommer !


Innan vi åkte, stod och var helt hyper för att vi skulle åka, haha.


(utsikten ner på gatan från vårt hotellrum)

Så tog vi tåget dåja, kom fram halv nio-nio någonting till t-centralen, då gick vi in till någon sån informationsgrej för att köpa tunnelbanekort (funkar på samma sätt som våra busskort, fast man går ju genom en spärr i stället innan man kommer ner till tågen). ja, så kom vi fram till att det var gröna linjen vi skulle åka, till medborgarplatsen. vilket ligger på södermalm. och vet ni vad? vårt hotell (Scandic Malmen) låg ovanpå tunnelbanestationen, sådet var bara att gå upp för trapporna, ut på gatan, runt hörnet, och in på hotellet. bra ju!

när vi kom in på hotellet är det rikigt liv där, dom hade massa barer (eller okej, det var bara två xd) - det v ar typ fest där varje kväll, poliser gick runt där för att kolla läget osv.

vi bodde på sjätte våningen, skulle ta hissen, så kommer det en hiss med plats för fem personer, - vi var sex stycken och hade tunga stora väskor också. haha, väldigt bra, ja.

men aa, vi kom till vårt rum i alla fall (628 & susanne och lennart bodde i 632 ;d)


på fredagen åt vi hotellfrukost, åh, jag älskar det! finns alltid mycket mer gott än vad man hittar hemma, och det är så mysigt, och åh. haha.

i alla fall, jag & alice hittade ett bord, som vi utsåg som vårt bord, dock v ar det upptaget alla andra gånger vi skulle äta där... så det gick inte så himla bra med det, nä xd


skulle åka till djurgården, så kunde man ta tunnelbana en liten bit, sen buss. men det sa jag & susanne bestämt nej till, haha ! ingen buss här inte, nej, är man i Stockholm får man ju för en gångs skull ta tunnelbana och spårvagn i stället ;)

så vi tog tunnelbanan till t-centralen, bytte till blå linje, mot kungsträdgården. en rätt speciellt station, detja.

Susanne, pappa, lennart och alice på bilden.


sen åkte vå världens längsta rulltrappa upp till marknivå (nej, det är säkert inte världens längsta, men den längsta jag åkt i alla fall ;p)

riktigt läskigt att stå högst upp och titta ner, glömde dock fota det :/


Bildbevis på snön, haha !


  

Så tog vi då spårvagn från kungsträdgården ut till djurgården, till vasamuseet!


haha, scary ;)


sen skulle vi äta där, så har dom ingen laktorfri mat, dåligt? - ja. är rätt många som inte tål laktos?

alice tål inte det,  nä, så vi fick gå vidare, åt i stället på akvariet som var vårt nästa stopp!

  

Nemo !   


  

Några bilder som jag blev riktigt nöjd med :)


 

& alla som har sett "hitta nemo" vet att detta är doris ;)


någon... läskig sak.


där var en fotoutställning också, tyckte denna bilden var riktigt tuff !


 

bilder som togs utanför akvariet.


  

Tog några fina bilder på en svan också, medans jag väntade på dom andra (jag var först ut, haha,vet ni hur varmt det var där inne!? nä , inte jag heller riktigt.men övervarmt i alla fall !)


Tänkte åka till Storkyrkan sen, där Victoria och Daniel gifte sig i somras. men nä, där var stängt. så vi bestämde oss för att åka in till gamla stan ändå, gick runt lite. fick med mig en parfym hem också!

på bilden syns stans trångaste gränd, gick genom den, rätt jobbigt att möta folk, haha.


ja, så kommer vi till kvällen då. ni minns, den kvällen jag skrev om, som var helt galen? haha, garvar fortfarande åt det.

åt på kinarestaurang, nära vårt hotell.

så v ar där två kypare, som kanske tävlade om att bli befordrade..?

aa, jag vet inte, men dom var på oss hela tiden, frågade om det smakade bra, höll på och aa.

den ena var jätteläskig, hans ögon var jättestora och han gick assnabbt... speciellt en gång, hahahaha.

han kom ut från köket, gick jättejättesnabbt. stannade några meter från vårt bord och tittade ut över restaurangen. sen hoppade han plötsligt till, asså han hoppade verkligen, haha, och om han gick jättejättesnabbt innan, så gick han jättejättejättejättesnabbt tillbaka till köket haha. sen kom han i fullfart ut med mat i handen, och serverade någon. haha, jag garvade sönder när jag såg honom xdxd


sen så kom han en gång fram till vårt bord. mamma, pappa, susanne och lennart drack vin, så dom hade varsitt glas vatten bredvid.

han: ska ni ha lite mer vatten?

vi hinner inte ens säga någonting, innan han ställer ner varsitt glas till mig och alice, och fyller på vatten till alla vuxna. haha, det v ar verkligen så, han började hälla upp mer innan han ens sagt klart meningen.

och vattnet kostade sex kronor på restaurangen, så vi bara: jaha, bara dom inte tar betalt för detta nu... vi har inte beställt något..?

haha, sen hade vi då ätit upp, så kom den andre kyparen fram och dukade av vårt bord, frågade om vi ville ha efterrätt. vi sa nej.

vid det tillfället stod den andre (den läskiga), bakom hörnet, han måste ha hört vad vi sagt. ändå kom han också fram och frågade om vi skulle ha efterrätt, haha, !

lite senare, när vi nyss betalat, så kommer han igen.

"ska ni ha lite mer vatten?"

den gången lyckades vi säga nej innan han gjorde något, haha, och då hade vi typ tolv glas på bordet, och vissa var halvfulla med vatten redan.

haha, det var helt sjukt, skrattade så jag höll på att börja gråta, när vi skulle betala också, så dom såg det. haha, hoppas inte dom fattade att det var dom jag skrattade åt :p


nu ska jag sova, är riktigt trött !

& det har tagit mig nästan en halvtimme att göra inlägget xd
men jajja, bloggar imorgon, godnatt!

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av amelie - 2 januari 2014 20:47

.... fast på blogg.se i stället! http://linneaamelie.blogg.se/ http://linneaamelie.blogg.se/ http://linneaamelie.blogg.se/ http://linneaamelie.blogg.se/  http://linneaamelie.blogg.se/ http://linneaamelie.blogg.se/ http://linneaamelie.blogg.se/ ht...

Av amelie - 15 oktober 2012 19:03

   

Av amelie - 14 oktober 2012 20:14

   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se